hup-bulgaria ltd.

information technologies for the sport

ПРИ НАС МОЖЕТЕ ДА ПОРЪЧАТЕ СВОЯТА СИСТЕМА: timingbg@abv.bg

телефон за консултации: 088 8216647

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено наше съгласие!

СВЕТОВНИЯТ ЛИДЕР В ТРЕНЬОРСКИТЕ СИСТЕМИ - Witty SEM

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

ВРЕМЕ Е ЗА ИЗМЕРВАНЕ - КОМПАКТНА БЕЗЖИЧНА ВРЕМЕИЗМЕРВАТЕЛНА СИСТЕМА Witty

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

Революционна система от тип тензо-пътечка

Революционна система за измерване в областта на скоковата издръжливост, реакция, координация и др . Състои се от две успоредни “релси” и е базирана на оптична технология.

Всяка от релсите съдържа от 33 до 100 светодиода, в зависимост от избраната резолюция. Светодиодите от едната релса комуникират с приемниците от другата, като всяко прекъсване предизвиква изчисляване на неговата продължителност. Това дава възможност за измерване на времето на “полета” при серия от отскоци, както и времето за подготовка на отскока, с точност до 1/1000 от секундата.

Изхождайки от тази базова постановка софтуерът е разработен да обработва серия от параметри на атлета с максимална прецизност. Липсата на движещи се механични части е огромно предимство, правейки системата удобна за ползване и изключително надеждна.

Събирането и обработката на голям брой параметри ства и благодарение на камери, позволяващи синхронизиран с измерването видео-запис на упражнението. Видео-анализът драстично подобрява и възможностите за корекции в двигателните навици на атлетите. Сравнителен анализ между атлетите е възможен по всяко време, тъй като видеото се съхранява в базата данни заедно с цифровите стойности.

Оптималната конфигурация дава възможности за извършване на тестове за отскок, реакция и бегови (при монтиране на подходящо за целта място). Следните параметри могат да бъдат измерени и анализирани:

· време на контакт между отскоци

· време на “полет”

· време за реакция на звуков и/или светлинен сигнал

· позициониране на центъра на тежестта

· специфична сила (W/Kg)

· честота

· енергия (J)

Благодарение на тези данни и видео-анализът, операторът бързо дава оценка на експлозивността, еластичната сила и толерансите на атлета при различни режими на тестване, неговата техничността и позиция на тялото при изпълнение. И нещо повече, поради гъвкавостта на системата, имате възможност да провеждате тестове при всякакви условия, както да сравните данните в условия на подготвителни и в стресови ситуации.

В допълнение, поставена на подходящо място системата може да прави анализ на беговите характеристики на атлетите (например – дължина на крачката).

Системата черпи ток от батерии (до 8 часа автономна работа) или от мрежата.

Не на последно място е и компактността на системата, удобна за пренасяне и съхранение.

От нас: “ Успех, атлети!”

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

КОМПАКТНА БЕЗЖИЧНА ВРЕМЕИЗМЕРВАТЕЛНА СИСТЕМА

Системата се състои от управляващ център с вграден принтер и до 10 безжични фото-клетки.

Точност на измерване - 1/100 сек.

Компактна и удобна за теренни времеизмервания, при липса на мрежово захранване и кабелни връзки.

Перфетна за лека атлетика, ски, функционални изследвания за бързина.

Управление на електронни табла.

Работещи системи в момента: Съдийска комисия на БФС.

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

ВОЛЕЙБОЛНА ТАЙМ-АУТ СИСТЕМА

Интегрирана електронна система за съдийско прекъсване на волейболен мач.

Светлинна и звукова сигнализация.

Три едновременно активни бутона за задействане - треньор домакини, треньор гости, секретарска маса.

Захранващо напрежение 220/110 В. Работно напрежение - 12 В

Колона с жичен микрофон. Системата е с вградена акумулаторна батерия. Bluetooth функция – сдвояванете колоната с GSM, компютър, лаптоп и слушате любимата си музика безжично – обхват до 25метра FM tuner – радио възможност за самостоятелно използване без връзка с компютър чрез,слота за SD/MMC/MMS карта памет и слота за USB флашка. Вход от външно устройство (компютър, GSM, Ipod, PSP). Работещи системи в момента: Дворец на културата и спорта - Варна (Световна лига по волейбол), БФВ, ВК "Левски" София, ВК "Славия", ВК ЦСКА, ВК "Марек - Юнион Ивкони".

За повече информация: тел.: 088 8216647 и e-mail: pouhalev@mail.bg

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

дигитална система за фал-старт

ПРАВИЛО 161.2: По време на състезанията, провеждани според правилото на ИААФ – 12.1(a), (б) и (в), старовите блокчета трябва да бъдат свързани към одобрена от ИААФ система за фал-старт. Стартерът или помощникът му трябва да бъдат снабдени със слушалки, чрез които да чуват ясно акустичните сигнали, произвеждани при отчитане на фал-старт, т.е. стартова реакция на състезател под 100/1000 от секундата. Веднага след като стартерът или асистента му са чули сигнал за фал-старт, те трябва да могат да получат информация за стартовите реакции на всички състезател, както и категорично да установят кой от тях е отговорен за фал-старта.

системата за фал-старт, която ползваме е сертифицирана от ИААФ. разработка и производство на Линкс Инк. - САЩ. ползва се като базова от Сейко, Омега и др. водещи в времеизмерването световни компании. изцяло дигитализирана и на най-високо технологично ниво. точността на измерване на стартова реакция е 1/1000 от секундата.състои се от специализирана компютърна система, която се монтира върху всяко от стартовите блокчета, управляващ компютър (при асистента на стартера), принтер за незабавна разпечатка на реакциите на всички състезатели.

вграденият датчик, с регулируема чувствителност, регистрира всеки натиск върху блокчето от страна на атлета и го подава за анализ към процесора. ако този натиск е регистриран преди 0.100 сек. от стартовия изстрел, то от всички рупори на стартовите блокчета се произвежда звуков сигнал за фал-старт. На дисплея на компютърния модул върху блокчето, както и на дисплея пред асистента на стартера се изписва съобщение за фал-старт, както и точното време за реакция на избързалия атлет.

при липса на фал-старт, на дисплея на асистента на стартера се изписва най-доброто време за реакция, а на принтера се разпечатват всики стартови реакции, по коридори.

при изискване от страна на възложителя към системата се включва компютър, което позволява да бъде анализирана стартовата реакция на всеки от стартиращите. на графиката ясно се вижда поведението на атлета при старт (изключително полезно по време на тренировъчния процес!). по вертикалата се нанася силата на натиска, а по хоризонталата - времето. системата изчаква изстрела на пистолета, което за нея представлява "нулата" на времето. от изстрела тече времето на фал-старт до 0.100 сек. от там нататък следва легалната реакция.

общата картина на стартовите реакции на стартиращите представлява графика с реакциите и съответния натиск върху блокчетата на всички коридори.

подчертаваме, че техническите редства са само помощник на стартерите, които запазват правата си да регистрират фал-старт, който не е свързан със стартова реакция, каквито са е движение с ръцете и трупа на атлета, които техниката не е в състояние да регистрира понякога.

hup-bulgaria ltd. е официален представител на Lynx System Developers Inc. за българия.

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!

ИЗМЕРВАНЕ НА СКОРОСТ НА ДВИЖЕЩИ СЕ ОБЕКТИ

измерване скорост на движещи се обекти: топки, автомобили, атлети, със скорост: 16-322 км/ч от до 27 м разстояние.

Точност: +/- 2 км/ч.

Температурни граници: 0-40 С.

ползва се за генериране на телевизионна графика по време на мачове по тенис, волейбол и др.

част от шоуто и възможност за класация за най-силен сервиз, най-висока постигната скорост и т.н.

ВНИМАНИЕ:

Никоя част от тази страница не може да бъде копирана, ползвана или публикувана без изричното писмено съгласие на автора!