инж. атанас пухалев

служебна кариера

/септември 2005 г. до момента/ Председател на сдружение с нестопанска цел "Информационни технологии - български спорт"

Създаване на най-благоприятни условия за развитие и усъвършенстване на спорта, включително чрез ползване на информационни ресурси. Удовлетворяване на информационните потребности, насърчаване на напредъка на информационните услуги на и за спорта. Развитие и утвърждаване на физическата култура и спорта, като средство за здравословен начин на живот и реализация. Внедряване на информационните технологии в работата на българските спортни федерации, организации и клубове.

/октомври 1993 г. до момента/ Управител ЕТ”Пухалев-Консулт”

Инженеринг, Реклама, Маркетинг

Създател на единствената в България мобилна компютърна система за телевизионна спортна статистическа графика. Инженеринг, разработка на електронни конфигурации и програмни продукти за информационни системи. Обучение на специалисти в областта на специализиран софтуер, универсални компютърни системи (PC IBM съвместими) и програмни продукти.. Издателски системи и предпечатна подготовка на рекламни печатни материали и консумативи.
Маркетинг. Фотография. Разработка на компютърни мрежи, уеб дизайн.
Спортна статистика, техническо и информационно обслужване на спортни форуми и съпътстващи ги прояви. Специализирани видео-системи за отразяване и архивиране на спортни състезания, други прояви и събития. Системи и софтуер за изработка и генериране на телевизионна компютърна статистическа графика “на терен”, в реално време. Разработка на рекламни стратегии, модули и консумативи.

/април 2002 г. – до момента/ Българска федерация по лека атлетика

Фото-финиш, електронни средства за измерване и компютърни системи за информационно обслужване на държавните първенства по лека атлетика.

Балканиада по лека атлетика за мъже и жени - Стара Загора '2018, Европейско първенство по лека атлетика U20 за глухи - София '2018, Държавни първенства по лека атлетика - София '2018, Международен турнир "Пловдив" - Пловдив '2018, Международен турнир "Самарско знаме" - Стара Загора '2018, Международен турнир "Вулпев - Бахчеванов" - Пловдив '2018, Международен турнир "Нови звезди" - София '2018, Международен турнир "Руен" - Руен '2018, Международен турнир "Младост" - Русе '2018, Турнири по лека атлетика за деца - Go Kids, Таланти '2018, Втора балканиада по лека атлетика в зала U20 - София '2018, 47-ми международен турнир по лека атлетика в за "Академик" - София '2018, Държавни първенства по лека атлетика в зала - София '2018, Втора балканиада по лека атлетика в зала U20 - София'2018, Мастърс балканиада по лека атлетика - Стара Загора '2017, Световно първенство по лека атлетика за глухи - Стара Загора '2016, Европейска купа първа лига – Стара Загора '2015, Европейско първенство по кроскънтри - Самоков'2014, Европейска купа 10,000 м – Скопие | Македония'2014, Балканиада за младша възраст – Сливен'2014, Летни олимпийски игри Дефлимпикс - София '2013, Балканиада по лека атлетика за мъже и жени - Стара Загора '2013, Европейска купа 10000 метра - 8 юни 2013 Правец, Световни работнически игри Варна '2013, Световно първенство по полумаратон - Каварна '2012, 64-то балканско първенство по лека атлетика - Сливен '2011, Европейска купа по зимни хвърляния - София'2011, Европейско първенство по планинско бягане - Сапарева баня '2010, Балканиада по планинско бягане Тетевен '09, Първа балканиада по планинско бягане сепарева баня '08, Европейско първенство по лека атлетика за глухи – София, 2007 г. Балканиада по лека атлетика ‘2007.
Конференция на европейската атлетическа асоциация - Варна, 2006.
Европейска купа по лека атлетика – Пловдив, 2004 г.

/януари 2007г. – декември 2012г./ Българска федерация по кънки

Фото-финиш, електронни средства за измерване и компютърни системи за информационно обслужване на държавните първенства по шорттрек.

/октомври 1993 г. – юли 2005 г./ Супервайзор Световна лига по волейбол

Компютърна система за волейболна статистика и телевизионна статистическа графика на Световната лига по волейбол за България.

/юли 2005 г./ Българска федерация по кану-каяк

Фото-финиш, електронни средства за измерване и компютърни системи за информационно обслужване на Европейско първенство по кану-каяк.

/май 2005 г./ Българска федерация по художествена гимнастика

Информационно обслужване на Гранд-при по художествена гимнастика - Бургас

/септември 2004 г. - юни 2005 г./ ТВ1, Телвизия Диема, бТВ

Мобилна компютърна система за телевизионна спортна статистическа графика: държавно първенство по баскетбол - мъже, футбол по бТВ.

/септември 2001 г./ Европейско първенство по волейбол за жени - Варна, България

Компютърна информационна система за волейболна статистика, Компютърна система за телевизионна статистическа спортна графика, Реклами материали, консумативи и награди на Европейското първенство по волейбол за жени / България/.

/септември 2000 г.- юни 2001 г./ ТВ1, Нова Телевизия

Мобилна компютърна система за телевизионна спортна статистическа графика: държавно първенство по баскетбол - мъже.

/май 2000/ Технически супервайзор - Турция

Компютърна система за волейболна статистика на Квалификациите за Европейско първенство по волейбол за девойки - Мармарис, Турция.

/април 2000 г./ Технически и Рекламен супервайзор - България - Европейско първенствопо вдигане на тежести за мъже и жени

Компютърна система за телевизионна графика и статистика на Европейското първенство по вдигане на тежести за мъже и жени – София, България. Автор на логото на първенството и аранжировката на състезателната зала.

/септември - октомври 1999 г./ Технически супервайзор - Кралство Саудитска Арабия

Компютърна система за волейболна статистика на Световното първенство по волейбол за младежи - Риад, Кралство Саудитска Арабия.

/септември 1999 г./ Технически и Рекламен супервайзор - България - Европейско първенствопо вдигане на тежести за младежи и девойки

Компютърна система за статистика на Европейското първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки – София, България. Автор на логото на първенството и рекламните материали.

/май 1999 г./ Технически директор - България - Световно първенствопо вдигане на тежести за младежи и девойки

Компютърна система за статистика на Световното първенство по вдигане на тежести за младежи и девойки – София, България.

/юли 1997 до септември 2005 г./ Директор - Български олимпийски комитет Отдел за информационно обслужване

Технически и софтуерни разработки за Българския олимпийски комитет и всички български спортни федерации. Техническо и организационно обслужване на спортни състезания. Презентации на спортни федерации, спортни прояви и спортни съоръжения. Интернет услуги. Дизайн, предпечатна обработка, печат и изработка на рекламни материали и модули.

/януари 1992 г. до 1996 г., юли 2016 - Съсобственик "АПАН" оод и "АПАН-С" оод - Електронни охранителни и пожароизвестителни системи, системи за телевизионно наблюдение и контрол на достъп

Разработка на електронни охранителни и пожароизвестителни системи, системи за телевизионно наблюдение и контрол на достъпа за банки, банкови офиси, офиси, магазини, административни сгради и др. Маркетинг.

/септември 1993 г. до 2001 г./ Технически и рекламен консултант - Българска федерация по волейбол

Технически и софтуерен консултант на волейболната информационна система на Световната волейболна федерация за българската статистическа група на Световната лига по волейбол. Заместник председател на комисията по плажен волейбол.
Дизайн, предпечатна обработка, печат и изработка на рекламни материали - Световна волейболна лига (1994, 1995, 1996, 1997, 1998 г.); Квалификации за Европейско и Световно първенство (1999, 2000 г.); Европейско първенство за жени - България (2001 г.).

/август 1992 г./ Генерален мениджър Американски университет - гр. Благоевград

Член на Организационния комитет и главен организатор на работната програма на участниците в “Международната конференция за изграждане на нациите” - България’92, организирана от Мерилендския център на Йейлския университет - Международен институт за регионално развитие / САЩ /, с помощта на Американския университет в гр. Благоевград и Института по Социология при БАН.

/декември 1990 г. до януари 1992 г./ Инженер Технически университет - София - Бюро за инженерно програмно осигуряване


Разработка на програми за обучение на студенти по “Теоретична електротехника”. Разработка на техническа документация и реклама на продукти от серията “Електронен кодов ключ”. Ръководител на дипломни работи на студенти от специалности “Изчислителна техника” и “Електроника и микроелектроника” на теми: “ Електронен модул за въвеждане на данни от тип сензорен екран “, “Безклавиатурен електронен модул за въвеждане и обработка на статистически данни в спорта”.

/септември 1989 г. до ноември 1990 г./ Технически университет - София

Оператор в център за микроелектронни хибридни схеми.


образование и квалификация

/декември 2004 г./ Регионален център на Световната федерация по лека атлетика - Москва

Мултимедийни технологии за популяризиране на спорта.

/октомври 2004 г./ Регионален център на Световната федерация по лека атлетика - Москва

Фото-финиш и дигитални системи за измерване в спорта.

/октомври 1996 г. до май 1998 г./ Технически Университет - София - Свободен факултет

Следдипломна специализация по “Мултимедия и Мултимедийни технологии”.

/февруари 1995 г. до май 1996 г./ Университет за национално и световно стопанство - София - Школа за следдипломна квалификация по международна търговия

Следдипломно обучение в специалноста “Маркетинг и управление на външно-търговската дейност.”

/септември 1991 г. до ноември 1991 г./ Висш институт за физическа култура - София - Отдел за следдипломна квалификация

Следдипломно обучение в специалност “Охрана на обекти и физически лица - бодигард”.

/септември 1989 г. до ноември 1990 г./ Технически университет - София - Отдел за следдипломна квалификация по микроелектроника

Следдипломна квалификация в катедра “Микроелектроника и микроелектронни технологии”. Защитена дипломна работа за придобиване на специалност. Тема на дипломната работа: “Сензорен екран за използване в производството на микроелектронни хибридни схеми и сателитната телевизия, базиран на Intel 8031/51 SCM”.

/септември 1985 г. до юли 1987 г./ Университет за национално и световно стопанство - София
Допълнителна специализация по Международни икономически отношения.
/септември 1985 г. до юли 1988 г./ Технически университет - София - Катедра “Инженерна ергономия и дизайн”
Студент допълнителна специалност “Инженерна ергономия и дизайн”.
/октомври 1984 г. до юли 1989 г./ Технически университет - София
Студент в специалност “Архитектура на компютърни системи” към катедра “Изчислителна техника”. Дипломна работа на тема: “Програмно осигуряване на тестер за комуникационен адаптор за локална мрежа от тип ISNET/C”.
/септември 1978 г. до юли 1982 г./ 142 ЕСПУ “В. Ханчев” - София - Руски език


спортна кариера

/септември 1989 г. до 1992 г./ Волейболен клуб “Септември” - София

Състезател по волейбол във втора национална група.

/септември 1984 г. до 1989 г./ Технически университет - София

Състезател по волейбол в "А" студентска национална група и "Б" национална група. Треньор: Иван СТЕФАНОВ - Мечо.

/септември 1978 г. до 1989 г./ Волейболен клуб “Славия” - София

Състезател по волейбол в "А" национална група.Треньор: Панайот ПОНДАЛОВ - Румбата.


/септември 1976 г. до 1978 г./ Джудо клуб “Славия” - София


Състезател по джудо.


други спортове: тенис на корт, плуване, ски алпийски дисциплини, кънки, баскетбол, футбол, карате - шотокан, айкидо.


обществена дейност

Пълномощник на национално движение ВОЛЯ - община Елин Пелин.

изкуства

музика - хорист в българското национално радио и телевизия, с диригент акад. Христо Недялков, цигулка и пиано, с преподавател по солфеж проф. Георги Торбов.

рисуване - школа по рисуване ДП, НХГ, ВМЕИ - катедра “Инженерна ергономия и дизайн”.

дърворезба - школа по дърворезба Епархийски център "Покров богородичен".

гайда - народно читалище град Перник.