hup-bulgaria ltd.

information technologies for the sport

Атлетическа лига Go! Kids! финали | София 16/12/2017

На 12 декември 2017 г се проведоха финалите на атлетическа лига Go! Kids! За най-малките атлети и бъдещи звезди на България отвори врати обновената зала Фестивална, сега Асикс Арена. Перфектите условия в залата, осигурена от БФЛА допринесоха за високите резултати, а лично президентът на БФЛА, президент на Балканската атлетическа асоциация и първи вицепрезидент на европейската атлетика Добромир Карамаринов награди победителите. Патрон на състезанието бе з.м.с и заместник председател на БОК Йорданка Благоева

Зимните стартове и държавните първенства за всички възрасти започват на 13-12-2018 в Асикс Арена с поредното издание на успешния международен турнир "Академик".

Мастърс балканиада по лека атлетика | Стара Загора 22-24/9/2017

95-годишен лекоатлет на Балканиадата в Стара Загора.

Андреас Полихронопулос от Гърция, който преди два дни навърши 95 години, е най-възрастният участник на Балканския мастърс шампионат по лека атлетика, който започна в Стара Загора. При жените на най-достолепна възраст е 88-годишната Лучия Раду от Румъния. В рамките на три дни рекорден брой – 641 лекоатлети-ветерани, мерят сили в 19 дисциплини на стадион „Берое“ в Стара Загора. Днес там беше открит 27-мият Балкански мастърс шампионат по лека атлетика. В него участват над 640 състезатели от 12 държави: Албания, Босна и Херцеговина, България, Гърция, Кипър, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Хърватия и Черна гора. Още преди официалния старт падна и първият рекорд на скок височина при жените, съобщи ресорният заместник-кмет на Община Стара Загора Красимира Чахова, която е носител на олимпийски, световни и европейски титли от игри за ветерани и президент на Организационния комитет. Тя приветства гостите от името на организаторите и пожела на участниците невероятни спортни емоции и прекрасни преживявания от докосването до хилядолетната история на града, така че тръгвайки си от него, да поискат да се върнат пак. В официалната церемония по откриването участваха още Весна Репич – секретар на Европейската мастърс федерация, президентът на Българската и Балканската мастърс федерации Здравка Йорданова и др. Организаторите подариха специален плакет на кмета на Стара Загора Живко Тодорв с признателност за гостоприемството и подкрепата за спортното събитие. Специална комисия оповести имената на най-добрите атлет и атлетка на Балканите за 2106 г.Това са Беса Каласан (45-49 г.) и Драго Николич (65-69 г.) от Словения. Организатори са Община Стара Загора и Българската мастърс федерация, с подкрепата на Спортен клуб по лека атлетика „Берое“ и Мтел. Най-много участници – 93, има регистрирани във възрастовата група 45-49 години.

Международен турнир "Пловдив" | Пловдив 8/7/2017

Последно официално измерване за летния сезон от "Ейч Щ Пи - България" и куп рекорди на турнир "Пловдив" 2017.

Организираният с подобаващо старание и усърдие втори турнир „Пловдив” (след прекъсване от една година) трябваше да бъде една от последните проверки за мнозина от националните ни състезатели. С много усилие семейство Светла и Стойко Цонови (от организатора СКЛА „Ботев Пловдив”) се бяха постарали всичко да бъде точно и акуратно. Фирмата за козметични продукти „Розафарма” бе осигурила предметни награди за призьорите и състезанието премина стегнато и без излишни паузи.

Надпреварата на троен скок за жени развълнува най-много публиката. Още в първия опит ненавършилата още 16 години (това ще стане на 20 август) Александра Начева (треньор Стойко Цонов) „взриви” трибуните – 13.45 м (+0.4). Тези цифри означаваха нов национален рекорд за девойки под 18 години и най-добро постижение в света за 2017 г. при кадетките под 18 години. Начева изглежда в чудесна форма и, без да абсолютизираме, с пълно право и основание би могла да се пребори за медал на започващото идущата седмица световно първенство за девойки под 18 години. Александра се отказа от по-нататъшните си опити. Веднага след нея Габриела Петрова прелетя на три крачки на 14.19 м (+0.2). Това автоматично се превърна в покрит норматив за световното първенство в Лондон в началото на август. Петрова продължи с 13.96, после пропусна третия кръг, а в четвъртия затвърди чудесното впечатление с 14.10 (+0.8). Пропускайки и петия кръг (заради малкия брой участнички), Габриела се втурна устремно в последния си опит и се приземи далече в пясъка. Уви, Петрова застъпи пластилина, но по молба на треньора й Атанас Запрянов, опитът бе измерен – 14.35 м! В сектора трета с личен рекорд се класира чаровната Снежана Иванова (тр. Ивайло Русенов). Снежка обеща още през зимата да се приближи плътно до 13-ия метър.

В бягането на 100 м най-бързият в последните 4 години българин Денис Димитров прояви завидни стръв и воля за победа. След като нисичкият Баракат Мубарак (Оман) изхвърча напред с около метър, Денис се изравни с него на 40-ия метър и успя на финала да пресече пръв линията на финала с трети резултат в кариерата си (засега) - 10.23 сек (10.16 и 10.18 са по-добрите му рекорди). Вярно, днес вятърът бе точно на границата на допустимото (2 метра в секунда), но Денис впечатли приятно с горомната си воля за победа и надделя над опасния си съперник с 2 стотни (10.25 за Мубарак). Само преди година в Стара Загора същият този Мубарак даде 10.05, сега все още не е навлязал в нужната форма. Трети остана 19-годишният Сайед Саад (Бахрейн) 10.49, четвърти – балканският шампион Антонио Иванов с 10.67, а пети с личен рекорд – Слави Мутафов (10.87). Все юноши...

Чудесно бягане на 800 м точно преди заминаването за световното първенство в Найроби записа най-добрата бегачка на средни разстояния у нас напоследък – още ненавършилата 17 години Лиляна Георгиева (тр. Радмила Станкович). След като премина 400 м за 61.5, 600 м за 1:33.4, Георгиева стисна зъби и продължи начело до финала – победа с лично постижение (2:06.89). Следващата я ямболка Полина Тодорова (тр. Галя Атанасова) също даде личен рекорд – 2:09.02 мин.

Като че ли очаквахме малко „по-далечни” опити в сектора за скок дължина. Даниел Анков не се яви, а Георги Цонов направи четири опита между 7.25 и 7.57 м. И не продължи в оставащите два кръга. А Даниел Добрев рискуваше във всеки опит и тези 7.68 м (в последния кръг) съвсем не са пределът му, дори в момента! Очаква се Добрев да прибави поне 20 см на Балканиадата в Сърбия. Че и повече! Тук трети се класира 17-годишният Борис Линков (Славия). След нещастието през зимата в зала „Добротица”, Линков претърпя още две контузии и днес най-после зарадва истински треньорката си Радослава Димитрова. „Никой няма да ни повярва, но с Борис сме направили само три скокови тренировки прз последните седмици. Днес за първи път видях Линков да бяга по-здраво по разбега и ето че записа 7.00 м. Жалко, че сезонът ни почти приключва”, сподели Димитрова.

Преди малко повече година на същия този стадион възпитаникът на Янко Братанов Али Хамис Аббас (Бахр) постигна зашеметяващите 44.55 на 400 м. После се класира шести във финала на Олимпиадата в Рио. Отново подготвящ се в България, Аббас все още търси предишната кондиция. И в Стара Загора, и сега Али Хамис не се напрегна (днес победи с 46.73), а до крайния срок за норматива за световното първенство (45.50) времето става все по-малко... Вероятно Аббас ще търси развръзката в следващите си стартове по Европа. В силната трета серия четвърти остана 18-годишният Стефан Стефанов (Берое-Стара Загора), който се целеше в 48-секундната бариера, но скоро бе повален от вирус и две седмици почти не бе тренирал.

Хубав резултат на 3000 м записа Стоян Владков (8:28.80), а Сава Тодоров (8:50.28) не успя да го следва дълго време. В отсъствието на Надежда Рачева спринтьорките на Константин Миланов Виктория Гоергиева (първа на 100 м с 12.25 и 12.24 в серията) и Карин Околие (победителка на 200 м с 24.39) отложиха надеждите си за предстоящата Балканиада в Нови пазар (Сърбия). И двата спринта лични резултати записа русокосата Милена Мирева (Академик) – втора с 12.61 на 100 м и трета с 25.55 на 200 м. Радостта от личните рекорди на 20-годишната атлетка бе помрачена от факта, че, докато се подготвяше за 200-е метра, някой най-грозно й открадна телефона.

Още подробности и информация можете да намерите от източника на статията и снимките: bgathletic.com

Международен турнир "Самарско знаме" | Стара Загора 1/7/2017

Общо четири победи донесоха атлетите на Берое-Стара Загора от международния турнир, който клубът организира.

Представителят на местния тим Денис Димитров стана единственият състезател с две победи в надпреварата. Той се наложи в спринта на 100 м и в този на 200 м. В по-късата дистанция Димитров спря хронометъра на 10.41 сек (-0.4 м/сек), а в двойно по-дългата – на 21.33 сек (+0.1 м/сек).,/p>

Негови подгласници на 100 м станаха Саеед Саад (Бхр) – 10.67 сек, и Николай Тодоров – 10.80 сек. Втори на 200 м се нареди отново спринтьора от Бахрейн и възпитаник на Янко Братанов с 21.42 сек. Трети финишира Силян Георгиев – 21.50 сек.

На 110 м с пр. Милен Вълканов донесе също победа за Берое-Стара Загора. Хърделистът направи последното си състезание пред родна публика и окачва шпайковете, след като донесе 17 национални титли и 60 медала от различни състезания за 17-те години, в които носеше екипа на заралийския отбор. Той получи специален плакет за благодарност от Берое-Стара Загора и беше изпратен от пистата с аплодисменти.

А и в последния си старт Вълканов показа апетит за успех, след като се наложи с 15.00 сек, изпреварвайки само с 0.03 сек Мартин Илиев. Трети финишира Венелин Цонев – 15.86 сек.

Олимпийската вицешампионка Мирела Демирева се състезава със себе си.

Тя успя да подобри личния си рекорд за сезона в скока на височина, след като се наложи в сектора със 190 см. До сега тя имаше 188 см през годината. Пред Демирева стои все още норматива от 194 см за участие на световното първенство в Лондон през август.

Както винаги, Демирева уважи турнира, организиран от клуба й Берое-Стара Загора. Мирела започна състезанието си, там където конкурентките й отпаднаха – на 180 см. Венелина Венева-Матеева се класира втора със 170 см, като птопусна 175 см и отпадна с три фаула на 180 см. След това Демирева от раз премина 185 см, а 190 см преодоля от втори опит.

Всички резултати от турнира можете да видите тук: bgathletic.com

НШ за юноши и девойки старша възраст | София 17-18/06/2017

Детето-чудо Лиляна Георгиева (Тракия-Пловдив) отново беше без конкуренция на пистата на Националния стадион „Васил Левски” в София. Тя стана двойна шампионка на България от първенството за юноши и девойки под 20 г., след като се наложи на 3000 м. Тя беше №1 и на 1500 м. Георгиева, която има нормативи за участие и за световното първенство за младша възраст, и за еврошампионата за старша – и двете през юли, мина през дистанцията за 9:44.16 мин.

Силвия Георгиева (Евър-Варна) също слезе под 10 мин и с 9:57.99 мин варненката се окичи с второ сребро след това на двойно по-късата дисциплина. Стефани Стоянова (Локомотив София-Никола Карапетров) финишира за бронза – 10:46.10 мин.

Участникът на Параолимпиадата в Рио Християн Стоянов (Орловец 93-Габрово) пък се наложи в най-дългото бягане на първенството при юношите – на 5000 м. След вицешампионската позиция на 1500 м, габровецът даде време от 15:21.52 мин за победата. Негови подгалсници станаха Трифон Илиев (СКЛА Шумен) – 16:15.90 мин, и Тодор Кънев (Атлет-Карнобат) – 16:23.29 мин.

Всички резултати от шампионата можете да видите тук: bgathletic.com

Международен турнир "Вулпев-Бахчеванов" | Пловдив 11/06/2017

Георги Цонов покри норматива за участие на световното първенство в Лондон през август.

Той се приземи на 16.93 м за победата в тройния скок на турнира „Вулпев-Бахчеванов’ в Пловдив. Резултатът, изискван за място в стартовите листове за британската столица, в дисциплината е 16.80 м.

Така с Цонов българите, които са с покрити нормативи, станаха четирима. Това вече направиха Радослава Мавродиева – в тласкането на гюле още през зимата, Ивет Лалова с първите си стартове на 100 м и 200 м за сезона, както и Митко Ценов на 3000 м стипълчейз в петък.

Атлетиката търси таланти - финал | София 10/06/2017

Състезанието премина по правилата на големите състезания, като една от целите на организаторите е малките ни таланти да видят и на живо как се прави атлетика на европейско ниво. За първи имаше фотофиниш на детско състезание у нас, а съдийството също бе на много високо ниво.

В организацията на атлетическия празник се включи и олимпийската шампионка Тереза Маринова и Моника Гачевска. В много отбори имаше големи имена от нашата атлетика водеха отбори, като Магдалена Христова и именития ни треньор Георги Димитров.

Според специалистите с най-добър резултат на състезанието бе младата ни надежда в спринта, с треньор Христо Стоянов, Мила Димитрова. Тя победи на 60 м с 8.07 сек, като на полуфинала постигна 7.99 сек. На финала обаче се забави на старта в стремежа си да помогне на другите момичета да си нагласят правилно стартовите блокчета. На финала Мила се спъна и падна, но успя да стане първа.

Държавни първенства по лека атлетика за деца до 16 г., мъже и жени | В. Търново 2-4/06/2017

За първи път Велико Търново бе домакин на летните държавни първенства по лека атлетика. Надпреварите се състоха на обновената лекоатлетическа писта в спортен комплекс „Ивайло” в периода 2-4 юни 2017г. В старопрестолния град премериха сили мъжете, жените, както и момчетата и момичетата под 16-годишна възраст.

Спринтьорката Надежда Рачева завоюва най-много отличия на Националния шампионат по лека атлетика. Състезателката на СК Костенец взе златото в индивидуалните бягания на 100 метра, 200 метра и 400 метра, както и това в щафетата на 4 х 400 метра заедно със своите съотборнички. Рачева стана втора със СК Костенец в късата щафета 4 х100 метра, където първив финишираха бегачките от Тракия (Пд).

При мъжете Денис Димитров направи отлично бягане на 200 метра. Той финишира за 21.04 секунди, което е с една стотна по-слабо от най-доброто му постижение. Денис спечели златото и на 100 метра и финишира втори със своя отбор Берое в щафетата на 4 х 100 метра.

Бегачът на столичния Академик Борислав Тонев се окичи със злато на три пъти. Той финишира първи в коронната си дисциплина 400 метра гладко бягане. Тонев заедно със своите съотборници спечели и двете щафети при мъжете.

Габриела Петрова спечели двата дълги дамски скока, а топ гюллетласкачите ни Георги Иванов и Радослава Мавродиева доминираха там, където са най-добри.

Най-добрият ни скачач на висок скок Тихомир Иванов скочи 2.25 метра. Това е постижение, даващо големи надежди за новия сезон. Втори с 2.08 метра остана брат му Михаил Иванов.

Мъже: 100 метра: Денис Димитров - 10.35 секунди 200 метра: Денис Димитров - 21.04 секунди 400 метра: Борислав Тонев - 47.85 секунди 800 метра: Митко Ценов - 1:52.68 минута 1500 метра: Николай Първанов - 3:49.07 минути 5000 метра: Йоло Николов - 15:06.34 минути 110 метра с препятствия: Станислав Станков - 14.64 секунди 400 метра с препятствия: Николай Николов - 52.82 секунди 3000 метра с препятствия: Митко Ценов - 8:55.59 минути скок дължина: Даниел Анков - 7.36 метра скок височина: Тихомир Иванов - 2.25 метра троен скок: Момчил Караилиев - 16.66 метра овчарски скок: Пламен Писков - 4.20 метра гюлле: Георги Иванов - 19.34 метра диск: Росен Карамфилов - 52.52 метра копие: Марк Славов - 71.90 метра чук: Айхан Апти - 66.82 метра 4 по 100 метра: Академик София - 41.67 секунди 4 по 400 метра: Академик София - 3:17.17 минути десетобой: Кирил Загорски - 5314 точки

Жени: 100 метра: Надежда Рачева - 11.90 секунди 200 метра: Надежда Рачева - 24.46 секунди 400 метра: Надежда Рачева - 55.78 секунди 800 метра: Моника Георгиева - 2:09.54 минути 1500 метра: Моника Георгиева - 4:38.44 минути 5000 метра: Диляна Минкина - 17:28.25 часа 100 метра с препятствия: Елена Митева - 13.98 секунди 400 метра с препятствия: Кристина Борукова - 1:00.94 минута 3000 метра с препятствия: Радосвета Симеонова - 10:48.14 минути скок дължина: Габриела Петрова - 6.34 метра скок височина: Елена Петрова - 1.73 метра троен скок: Габриела Петрова - 13.96 метра овчарски скок: Полин Митова - 3.20 метра гюлле: Радослава Мавродиева - 16.65 метра диск: Рената Петкова - 49.12 метра копие: Румяна Карапетрова - 44.40 метра чук: Екатерина Димова - 49.62 метра 4 по 100 метра: Тракия 96 Пловдив - 50.39 секунди 4 по 400 метра: СК Костенец - 3:57.35 минути седмобой: Ива Александрова - 3951 точки

Международен турнир "Руен" | Руен 14/05/2017

В третото издание на международният турнир "купа Руен" 2017 взеха участие над 100 състезатели от 25 клуба.

За първи път в турнира бяха включени препятствените бягания. При юношите Станислав Станков от Суперспорт Варна постигна две победи на 110 м с пр. и 400 м с пр., като на късата дистанция постигна 14.19 сек, което е покрит норматив за участие на европейско първенство до 20 год. При юношите младша възраст в много оспорвана битка с качествени резулати спечели Радин Вълчев (Атлетик София) с 14.26 сек, като много малко не му достигна да покрие стандарта за световното първенство за тази възраст-само11 стотни. Останалите призьори Добромир Николов (Плевен 2014) – 14.55 сек и Денислав Дражков (Тотатлет-Габрово) – 14.67 сек, слязаха под стандарта за участие на балканско първенство.

Победата на Антонио Иванов на 100 м с 10,61 също му донесе квота за участие на европейското първенство за старша възраст. Резултат от 48.97 сек бяха достатъчни на Живко Стоянов (Дунав-Русе) за втората му поредна победа на 400 м. В дебютното издание на дисциплината 1500 м Мануел Петров (Евър-Варна) спечели варненския сблъсък с Иван Иванов (Суперспорт-Варна) с 4:06.69 мин.

В най-очакваната дисциплина на турнира - тройния скок за мъже, участникът на последната Олимпиада Георги Цонов (Ботев-Пловдив) спечели срещу финалиста на пекинската Момчил Караилиев (АСКЛА Сливен) с 16.67 м срещу 16.26 м. С 15.89 трети остана друг наш национал Румен Димитров (Локомотив-Пловдив), като непостоянният вятър не позволи да бъдат постигнати по-високи постижения.

Скоковете при дамите донесоха убедителна победа с норматив за световно първенство за друга състезателка на Ботев Пловдив – Александра Начева. Тя постигна 6.06 м в скока на дължина. В първият си опит тя преодоля и 6.12 м, но с по-силен вятър от допустимия.

Йорданка Иванова (Евър-Варна) спечели на 100 м, а в препятственото бягане победи Никол Андонова Европул с 14.13 сек, като само по-силният попътен вятър не позволи официалното покриване на още един стандарт за световното първенство за девойки.

Силни резултати записаха и състезателките на 400 м - в гладкото бягане Полина Тодорова (Тунджа-Ямбол) спечели с 57.23 сек. В препятствената обиколка Кристина Борукова победи с 62.07 сек, като малко зад нея останаха Диляна Йоргачкова (Берое-Стара загора) с 63.12 сек и Бояна Чепилева (ЦСКА) с 63.58 сек - също три норматива за балканско първенство.

В отборното класиране титлата спечелиха Суперспорт Варна, пред домакините от Европул, трети останаха Тунджа Ямбол.

Международен турнир "Младост" | Русе 13/05/2017

Младата ни надежда Ариана Кузманова, вече с треньор Светла Димитрова-Пищикова, победи на петия международен турнир за юноши и девойки младша възраст „Младост“ в Русе.

На обновената писта на градския стадион в дунавския град Ариана, макар и доста притеснена, доминираше в скока на дължина. Тя бе големият фаворит, а очакванията на публиката бе да видят талантливата ни атлетка още днес да премине 6-метровата граница. Ариана го отложи този скок, но победи с 5.98 м. С това обаче не можа да покрие норматива за световното за младша възраст с 2 см (6.00 м), но пък има виза за европейското за старша (5.95 м). След това Кузманова бе наградена лично от рекордьорката при жените – Силвия Монева, която е от Русе.

Най-оспорвани дисциплини бяха двата спринта на 100 м (юноши и девойки). След като имаше подборни серии, за финала останаха най-добрите. При момчетата първото място заслужи варненецът Михаил Гаргов, с треньор Руслан Грозданов, който остави далеч зад себе си конкуренцията и финишира за 11.09 сек. При девойките бе приятна гледка няколко талантливи момичета да спорят за първото място. Наложи се надеждата ни в спринта и хърделите – бургазлийката Никол Андонова. Тя удържа на атаките и с 12.39 взе първото място. Втора остана (12.41) надеждата ни в по-дългия спринт – Елена Георгиева от Варна. Тя обаче само няколко минути по-късно не остави никакви шансове за другите и победи на 400 м с обещаващ резултат – 57.39 сек.

В бягането на 800 м първа стана Рая Лалова с 2:21.15, а при момчетата (1500 м) първи е Иван Иванов, който води люта битка за победата и се наложи с 4:10.30 мин. На гюле при момичетата Яна Копчева бе недостижима за другите и взе титлата с 15.36 м. При юношите шампион стана за радост на домакините Виктор Добрев, който тласна 14.39 м. После той взе сребро на копие, където го победи Венелин Кашов с 49.70 м. При девойките на копие молдовката Каролина Василачи измъкна единствената чужбинска победа, като метна 38.58 м.

На скок дължина при момчетата Калоян Кюркчиев донесе второ злато за русенци, като се приземи на 6.37 м. На скок височина победи Георги Велчев от Спартак Плевен със 185 см, а при момичетата се наложи Виктория Хаджиева от Разград със 160 см.

Състезанието бе уважено от първите хора на града – кмета на Русе, депутатът Пламен Нунев, както и от големите ни атлети Светла Димитрова, Силвия Монева, Пламен Кръстев, а русенските легенди Анелия Нунева и Евгени Игнатов пък бяха основните двигатели на състезанието.

За радост на малките шампиони и медалисти домакините осигуриха и награден фонд, като първите получиха по 100 лева, вторите – 60, а третите – 40.

Международен турнир Хисар | Хисаря 06/05/2017

Първият атлетически турнир в Хисаря бе уважен от топсъстезатели.

Няколко от топатлетите на България откриха сезона в първото издание на турнир "Хисаря" на 6 май на стадион "Крепост" в едноименния град. Променливото време, съчетано със силен вятър, не позволи на атлетите да постигнат силни резултати. В най-очакваната битка при мъжете в тройния скок Георги Цонов (Ботев – Пловдив) записа 15.83 с насрещен вятър -3.0 м/с, а атлет номер 1 на България за 2005-а година – Момчил Караилиев (Сливен) достигна само до 14.20 (1.8).

Денис Димитров (Атлетик – София) спечели на 100 м с 10.59 (1.5) в сериите и 10.57 (-1.2) във финала. Съотборникът му Антонио Иванов записа 10.80 (2.2) в сериите, но не стартира във финала. 16-годишният Веселин Живков (Академик – София) бяга два пъти по 10.89 и остана на косъм от норматива за световното първенство за юноши до 18 години – 10.85. Националният рекордьор на 3000 м стипълчейз Митко Ценов (Атлет – Мездра) се завърна от тренировъчен лагер в Кения ден преди турнира, а в Хисаря отстъпи на Иван Попов (Берое – Стара загора) с 3:58.52 срещу 3:54.89.

Национални шампионати в зала | Добрич 02-03/2017

Детето-чудо на леката ни атлетика Лиляна Георгиева (Тракия-Пловдив) отнесе още три рекорда на държавното в зала в Добрич и оглави световната ранглиста за девойки младша възраст на 3000 метра.

На националния шампионат в зала в Добрич възпитаничката на Радмила Станкович отново направи невероятно силно бягане. На 3000 м при старша възраст Лили стартира уверено, поведе и наложи своето темпо, което не наруши до финала.

Младата ни надежда спря хронометрите на 9:24.65 мин, което е нов национален рекорд за младша, старша възраст и за девойки до 23 години в зала (досегашните върхови постижения се държаха от: за младша – Милка Михайлова (9:42.55 от 1988 г.), за старша от Диляна Минкина (9:34.60 от 2016 г.), а за девойки под 23 г. – Милка Михайлова (9:26.73 от 1992 г.).

С това постижение Лили оглави световната ранглиста за девойки младша за годината, като досегашното върхово постижение за сезона бе на Ерин Уолис (Вбр) – 9:33.02, а при старшата възраст е №2 в света (първа с 9:14.12 е Кейт Мърфи от САЩ), но е лидерка в Европа. Подгласничка на Георгиева с личен рекорд стана Силвия Георгиева (Евър-Варна) - 9:48.65 мин Лушка Кокотанекова (Б.Мулешков-Панагюрище) спечели бронза с 10:35.06 мин.

Тихомир Иванов защити титлата си на скок височина на Националния шампионат по лека атлетика в зала в Добрич. Иванов триумфира в дисциплината за четвърта поредна година с изравнен личен рекорд от 225 сантиметра в първия си старт за сезона.

С постижението си той покри и норматив за участие на Европейското първенство на закрито в сръбската столица Белград в началото на март.

Всички шампиони от държавното първенство по лека атлетика в зала в Добрич:

Мъже: 60 метра: Георги Георгиев (Атлетик, София) - 6,79 секунди, 400 метра: Хавиер Арагусо (Супер спорт, Варна) - 50,72 секунди, 800 метра: Велин Коваленко (Берое, Стара Загора) - 1.55.39 минута, 1500 метра: Иван Попов (Берое, Стара Загора) - 3.57.35 минути, 3000 метра: Иван Попов (Берое, Стара Загора) - 8.23.35 минути, 60 метра с препятствия: Милен Вълканов (Берое, Стара Загора) - 8,30 секунди, Скок дължина: Златозар Атанасов (Локомотив, Пловдив) - 7.54 метра, Скок височина: Тихомир Иванов (СК Свилоза, Свищов) - 224 см, Троен скок: Златозар Атанасов (Локомотив, Пловдив) - 16,59 метра, Овчарски скок: Атанас Петров (КЛАСА) - 4.80 метра, гюле: Георги Иванов (АК Павел Павлов-Враца) - 20,35 метра, 4х400 метра: Берое (Стара Загора) - 3.26.53 минути, Седмобой: Кирил Загорски (ЦСКА) - 4261 точки.

Жени: 60 метра: Инна Ефтимова (Локомотив, Русе) - 7,33 секунди, 400 метра: Ваня Стамболова (СК Костенец) - 54,91 секунди, 800 метра: Ваня Стамболова (СК Костенец) - 2:11.98 минути, 1500 метра: Силвия Дънекова (СК Европул) - 4.20.81 минути, 3000 метра: Моника Георгиева (ЛК Локомотив 2010, Горна Оряховица) - 10.01.21 минути, 60 метра с препятствия: Елена Митева (Супер спорт-Варна) - 8,60 секунди, Скок дължина: Габриела Петрова (Локомотив, Пловдив) - 6.41 метра, Скок височина: Венелина Венева-Матеева (СК Венелина Венева) - 194 см, Троен скок: Габриела Петрова (Локомотив, Пловдив) - 14,55 метра, Овчарски скок: Поли Митова (КЛАСА) - 3.30 метра, гюле: Рената Петкова (КЛАСА) - 13,30 метра, 4х400 метра: СК Костенец - 3.48.86 минути, Петобой: Ива Димова (КЛАСА) - 3569 точки.